Stella

Stella

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 13:21

πως να ανακαινίσω σωστά το σπίτι μου

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας  :
 
  • Πριν  ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κατοικίας σας πρέπει να οργανώσετε και να σκεφτείτε  τις χρήσεις που θέλετε να εντάξετε μέσα στο σπίτι βάση του δικού σας τρόπου ζωής και των μελών της οικογένειας σας. 
  • Πρέπει να ορίσετε ένα προϋπολογισμό που είσαστε σε θέση να πραγματοποιήσετε. 
  • Απευθυνθείτε  σε έναν επαγγελματία αρχιτέκτονα – διακοσμητή εσωτερικών χώρων που μαζί θα επικοινωνήσετε τον καλύτερο εργονομικό και αισθητικό αποτέλεσμα που αντιπροσωπεύει εσάς και τα μέλη της οικογένειας σας. 
  • Τώρα  έχετε στα χέρια σας το κλειδί της επιτυχίας τα σχέδια της κατοικίας σας .Οργανώστε τον ακριβή προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα της αλλαγής αυτής. .Ο προγραμματισμός των οικονομικών σας δεδομένων και η ακρίβεια των κατασκευαστικών σας σχεδίων θα σας βγάλει από  λάθος επιλογές που θα τις πληρώσετε αργότερα σε χρήμα και σε κόπο.
  • Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις καλή επικοινωνία και κατανόηση με τον άνθρωπο που πρόκειται να αναλάβει να αλλάξει το σπίτι σου!
  • Προετοιμάστε τους χώρους για την ανακαίνιση , καλύψτε τα υπάρχον έπιπλα σας ,και ορίστε ένα ωράριο εργασίας για τα συνεργεία για τυχόν θορύβους στην γειτονιά. 
  • Ορίστε γραπτές συμφωνίες με τα συνεργεία που θα συνεργαστείτε, για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και για την τήρηση του χρόνου παράδοσης της εργασίας τους.
  •  Να αποφεύγετε να εξοφλείτε  προκαταβολικά τα συνεργεία αλλά να καταβάλλετε την αμοιβή τους τμηματικά. 
  • Είναι λάθος το σκεπτικό  «αν κάνω τη δουλειά  μόνος μου , θα κερδίσω χρήματα και χρόνο». Αν δεν έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις, ακόμη και κάποιες προσωπικές μικροεπεμβάσεις μπορούν να αποβούν λανθασμένες, έτσι ώστε να καθυστερήσετε ή ακόμη και να βλάψετε το τελικό αποτέλεσμα.
  • Τέλος η σημαντικότερη συμβουλή  είναι :Το σπίτι σου πρέπει να γίνει όπως το έχεις φανταστεί ίσως και ακόμη καλύτερο.

 

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:08

Ηλιοπότης Beach Bar

 

Μια οικογένεια θέλησε να ξαναδώσει πνοή σε ένα παλιό μπαράκι που υπήρχε στην Ελευσίνα τον Ηλιοπότη .Στόχος τους ήταν να έχει επιρροές από το παλιό μαγαζί με έντονα χαρούμενα χρώματα και μία νεανική διάθεση . Μαζί μελετήσαμε και διακοσμήσαμε βήμα βήμα την κάθε γωνιά του μαγαζιού ιδιαίτερα τολμηρά χρώματα και μία retro διάθεση στη διακόσμηση   έχουν στολίσει αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Η μελέτη ανακαίνισης του χώρου δικαίωσε τους ιδιοκτήτες του εφόσον όλος ο κόσμος έχει κάνει στέκι τον Ηλιοπότη για την θετική του αύρα και την ιδιαίτερες χειροποιητες κατασκευές του.

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:06

Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου

 

Στα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου μελετήσαμε και σχεδιάσαμε τον χώρο που θα φιλοξενεί και θα κοιμίζει τα βρέφη . Στόχος της μελέτης ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ήρεμο και χαλαρό όπου οι μικροί μας φίλοι θα νιώθουν όμορφα την ώρα της ξεκούρασης τους. Ήρεμοι χρωματισμοί κοσμούν τον χώρο και   μια ζωγραφιά βγαλμένη από παραμύθι με τρισδιάστατα φωτιζόμενα σχέδια νανουρίζει γλυκά τα μικρά μας βρέφη.  

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 19:39

Limanaki Βeach-Bar

 

Μία παρέα νέων  παιδιών πριν ακριβώς ένα χρόνο αποφάσισαν να κάνουν την δική τους προσπάθεια και να  μετατρέψουν το limanaki  café-bar με τον  υπέροχο κολπίσκο σε καλοκαιρινό στέκι . Όταν  πρωτο συναντηθήκαμε η δική τους επιθυμία  ήταν το Limanaki café –bar να θυμίζει νησί . Η ανακαίνιση πέτυχε στον σκοπό της, τόνωσε το επαγγελματικό προφίλ και ολοένα κερδίζει της καρδίες όσων επισκέπτονται τα λουτρά της ωραίας Ελένης  και ολόκληρης της Κορινθίας.  

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 21:24

H Tάση του design προτείνει νερομπογιές !!

Η ζωγραφική μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας με πρωτότυπες ιδέες απλωμένων χρωμάτων με την βοήθεια του νερού δίνοντας μία νότα φρεσκάδας όπως πολύ καλά καταλαβαίνεται με πολύ χρώμα …

 

Το κίτρινο χρώμα εμπνέει ζεστασιά έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει τον χώρο του σπιτιού μας.

 

 

Η επιλογή του καταστήματος που θα στεγάσει ένα cafe – bar ή ένα εστιατόριο, εξαρτάται από μια σειρά κριτηρίων, όπως η εμπορικότητα του σημείου, ο κανονισμός της οικοδομής, ο κανονισμός των πεζόδρομων καθώς και οι πολεοδομικές διατάξεις. Ο επιχειρηματίας πρέπει να λάβει υπ' όψιν του το καταναλωτικό κοινό, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό και ιδιαίτερα σχολαστικό στις επιλογές του με κριτήριο την σωστή ποιότητα των υπηρεσιών που θα λάβει.

Παρακάτω θα δούμε μία πρόταση από τους designer (Νίκο Κολόκα- Στέλλα Γρούμπα).

Πως μπορούμε ένα παλιό πίνακα που δεν μας αρέσει πλέον ή έχουμε βαρεθεί  να τον μετατρέψουμε σε ένα μοντέρνο πίνακα μέσα στο σπίτι μας ή στο γραφείο μας. Πρώτα σκέψου ποια έκφραση ή πρόταση σου φτιάχνει την διάθεση .

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 12:18

Καλοκαιρινή διακόσμηση

Έξυπνες οικονομικές συμβουλές καλοκαιρινής διακόσμησης από τους αρχιτέκτονες - διακοσμητές Νίκο Κολόκα και Στέλλα Γρούμπα